Umesto dočeka Nove godine, opština Kakanj leči dečaka

Načelnik opštine Kakanj Nermin Mandra uz saglasnost i podršku stanovnika odlučio je da sredstva za javni doček Nove godine preusmeri za operaciju teško obolelog sedmogodišnjeg dečaka Evelina Alajbegovića.

475

Opština Kakanj ove godine neće imati javni doček Nove godine, ali “vatromet” koji oni spremaju će biti najveličanstveniji na planeti, kaže jedan od komentara na službenim stranicama ove opštine u BiH, navodi N1.

Načelnik Mandra doneo je odluku da novac namenjen za noćni program dočeka Nove godine u Kaknju bude preusmeren za lečenje Alajbegovića koji boluje od tumora na mozgu.

“Tu odluku je načelnik jutros doneo. Sprovedena je široka akcija skupljanja pomoći za ovog dečaka. Dete ima tumor na mozgu, a sedam mu je godina. Celokupna zajednica se aktivirala, volonteri skupljaju novac na ulicama, uključile su se nevladine organizacije, privrednici skupljaju novac. Načelnik je kontaktirao građane putem Fejsbuk profila oštine Kakanj da se sredstva preusmere, a građani su to podržali”, rekao je za N1 Sarajevo portparol opštine Kakanj Evelin Memić.

Navodi se da je odluka zvanična, da je dobar deo sredstava već sakupljen i da akcija traje, a uključene su i škole. Operativni zahvat će biti izveden u Nemačkoj, a koštaće oko 66.353 evra.

Iz Opštine Kakanj se nadaju da će do kraja nedelje imati puni iznos, kako bi Alajbegović što pre otišao na operaciju tumora na mozgu.

“Načelnikova odluka je da umesto Nove godine spasimo život. Imali smo praksu javnog slavlja, ali smo odlučili da je ovo važnije”, dodao je Memić.

N1 navodi da ova opština svake godine izdvaja do 5.000 evra za javni doček Nove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.