Umeren saobraćaj, moguća duža zadržava

Trenutno je saobraćaj umerenog intenziteta, ali se već tokom dana očekuje njegovo pojačanje. Zbog toga, naročito na autoputevima koji iz pravca Bugarske i Makedonije vode ka Hrvatskoj i Mađarskoj, dolazi i do većeg protoka vozila na naplatnim rampama, pa su moguća duža zadržavanja od uobičajenih.

0
1086
Otvoreni su svi kanali za naplatu, pojačan je i rad u cilju bržeg prolaska na naplatnim stanicama, ali i pored toga na NR Sirig vreme zadržavanja je često promenljivo. U zonama radova dolazi do usporene vožnje jer se radi kako na popravci puteva tako i na izgradnji novih deonica.
Prognoza vremena za danas:
Pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče ponegde u istočnim, južnim i centralnim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni. Najviša temperatura od 30 do 34 °C.
Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju:
Od 16.08.2017. došlo je do izmene u saobraćaju zbog radova na popravci državnog puta II A reda broj 179, koji prolazi kroz grad Čačak, na deonici između Trbušana i Čačaka (Ljubić). Za vreme radova, saobraćaj je preusmeran i odvija se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Zbog radova na popravci kolovoza do 31.08.2017. do 19h biće obustavljen saobraćaj na delu drž. puta I A reda broj 1, od isključenja Velika Plana do isključenja Markovac, u smeru od Beograda ka Nišu. Do završetka radova, kompletan saobraćaj smerom koji vodi ka Nišu biće preusmeren, parcijalno, u dužini ne većoj 2,5 km, na preticajnu traku suprotnog smera ka Beogradu.
Od 15.08.2017. zbog radova na državnim putevima: IB reda br. 28, IB reda br. 23 i IIA reda br. 174, na kružnoj raskrsnici Užicu, saobraćaj je usporen i preusmeren, a odvija se prema privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.
Zbog radova na rehabilitaciji armirano betonskog vijadukta na mostu u mestu Šljivovica, došlo je do obustave saobraćaja na državnom putu I B reda broj 28, na deonici Sušica – Kremna. Radovi će se izvoditi do 15.11.2017. godine, a za vreme izvođenja radova saobraćaj će biti preusmeren na državni put II A broj 173, deonica Kremna – Dubci i državni put I B reda broj 28, deonica Bioska – Dubci –Užice – Sušica.
Noću od 16. do 18.08.2017. u periodu od 22 do 05 časova, izvodiće se radovi na čišćenju i pranju objekta ,,Gazela“, na delu državnog puta IA reda broj 1 (gradski deo), u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu, naizmenično u preticajnoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci.
Zbog radova na rekonstrukciji drž. puta IB reda b.j 38, Kruševac – Razbojna, između mesa Šumice i Mudrakovac, obustavljen je saobraćaja u ulici Bruski put u Kruševcu. Radovi će trajati do 11.10.2017, a do kada će saobraćaj biti preusmeren na ulice Aerodromsku i Neznanog Junaka u Mudrakovcu.
Od 14.08.2017. nastavljeni su radovi u sklopu II faze radova, na delu ukrštanja drž.puteva IB reda br. 22, deonica Ljig – Preljina i IIA reda br. 177, Takovo – Nevade, u Gornjem Milanovcu – faza II. Za vreme radova u ul. Vojvode Mišića (na delu gde ukršta putem IIA reda br. 177), saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Radovi će trajati do 01.09.2017. ukoliko vremenski uslovi to dozvole.
Do 18.08.2017. zbog radova na asfaltiranju putu IIA reda broj 222, deonica Svrljig- Kalna, od izlaza iz naseljenog mesta Crnojevića prema Perišu, u dužini od 6,81 km. moguće su povremene obustave saobraćaja. Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.
Od 20. do 27.08.2017. u periodu od 08 do 14h zbog radova na zameni pregorelih sijalica, na delu drž. puta I A reda broj 1 (u gradskom delu), od petlje ,,Lasta“ do Autokomande, u oba smera, za saobraćaj će biti povremeno zatvarana krajnja leva – brza traka. Radovi će se izvoditi u pokretu.
U toku su radovi na popravci oštećenja puta (sanaciji otcepljenja u dužini od 20 metara), na drž. putu IB reda broj 21, u mestu Jesenište (Bukovica). Radovi će trajati do 25. avgusta. Saobraćaj će se za vreme trajanja radova, odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila (prvensvo prolaza).
Do 18.08.2017. saobraćaj će biti obustavljen na državnom putu II A reda broj 114 od Đurđeva do raskrsnice državnog puta I B reda broj 12 Žabalj (Šajkaš), zbog radova na pojačanom održavanju državnog puta I B reda borj 12, deonica Kać-Zrenjanin. Alternativni pravac je državni put II A reda broj 129, Đurđevo – Kać – Žabalj.
Na snazi je obustava saobraćaja usled odrona stenske mase, na državnom putu II A reda broj 212, deonica Blaževo- Merćez.
Informacije sa graničnih prelaza:
Prema podacima Uprave granične Policije, trenutno na našim terminalima za putnička vozila zadržavanja su do 30 min.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.