Uloga tate u Školi za trudnice

VIDEO K9: Škola za trudnice od izuzetnog je značaja za buduće majke i, ukoliko je trudnoća uredna i trudnice mogu da se kreću, nikako ne treba da propuste korisne vežbe i savete koje mogu da praktikuju i nauče. Ipak, još jedna važna stavka jeste i povremeno prisustvo budućih očeva, što je stalna praksa i u novosadskom Domu zdravlja.

1191

Jedno ili dva obavezna predavanja u školi za trudnice u novosadskom Domu zdravlja organizuje se i za buduće tate, jer, kako u Domu zdravlja kažu, njihova uloga i u najranijem periodu života bebe je od velikog značaja.

“Tate na časovima mogu da nauče sve što oni iz njihovog ugla mogu da urade i da doprinesu da se i mama i beba osećaju dobro i sigurno, a to pre svega uliva veliku našim trudnicama i sigurnost da će biti zaštićene i da će imati dobru podršku. Uče o tome kako se beba drži, kako se beba povija, kako se presvlači i slično”, rekla je Mirjana Panić, koordinatorka Škole za trudnice Doma zdravlja “Novi Sad”.

Naša sagovornica ističe da je odziv tata iz godine u godinu sve veći, što je veoma pohvalno.

“Bez obzira što nije obavezno, primećujemo da su tate sve više uključene i da dolaze i da se rado odazivaju našim pozivima”, kazala je Panić.

Podsetimo, cilj Škole za trudnice jeste prevashodno psihofizička priprema za porođaj i edukacija budućih majki. Trudnice rade vežbe zahvaljujući kojima je mnogo lakše podneti trudnoću, kao i sam porođaj. Osim toga, buduće mame mogu da nauče i sve vezano za postporođajni period.

U objektu Doma zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka u Novom Sadu svakog meseca nove polaznice kreću sa obukom, a sve potrebne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 021 4879574 i 021 4879580.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.