ULIČNI SVIRAČI DO SUTRA U GRADU

646

VIDEO K9: Sinoć je otvoren 13. po redu Festival uličnih svirača.  Muzika i ples trajaće do sutra, a nastupiće oko 200 izviđača iz čitavog sveta. Programi su besplatni i odvijaju se na lokacijama u samom centru grada.

Festival je otvorio španski umetnik uličnog cirkusa, Leo Basi. On je predvodio povorku koja je nosila veliku patku, simbol naduvavanja krize u svetu. Publici se ma Trgu slobode predstavio i sa nekoliko tačaka. Ono što nas očekuje sutra od 18 sati jeste veliki plesni spektakl Fleš mob (Flash mob).

Završni dan festivala biće posvećen američkoj muzici. Pored dva benda iz naše zemlje i jednog iz Hrvatske, predstaviće se i glave zvezde. Hejsi diksi (Hayseed Dixie) stižu iz američke savezbe države Tenesi.

Ovaj festival jedini je sa statusom evropskog festivala u našpj zemlji. Šarenolikost i to što je besplatan doprineli su da ga po danu poseti 20.000 ljudi. Tom uspehu organizatori se nadaju i ove godine. satnica i program mogu se pronaći na sajtu festivala, uličnim punktovima, ali i u specijalno štampanom Magazinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.