“Ulice protiv fašizma” u CK13

VIDEO K9: Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemetizma, 9. novembar, u subotu će obekežiti i organizacija "Antifašistički front 23. oktobar". Cilj im je, kako kažu, pre svega ukazati da je fašizam i dalje prisutan fenomen, ali i edukacijas o svim fašističkim zločinima zbog kojih su stradili milioni ljudi.

0
7

Devetog novembra 1938. godine u Nemačkoj se dogodila “Kristalna noć”, uvertira u kasnije fašističke zločine i milionska stradanja zbog različitosti. Deveti novembar danas se obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemetizma, a manifestacijom pod nazivom “Ulice protiv fašizma”, Organizacija “Antifašistički front 23. oktobar” sutra će od 19 časova u Crnoj kući obeležiti ovaj datum.

Darija Popović iz Antifašističkog fronta 23. oktobar naglašava da je edukacije jedan od osnovnih ciljeva ovakvih manifetacija.
Na pitanje koliko je fašizam prisutan u našoj zemlji, Popović kaže da na to ne treba ni odgovarati. Ipak, naglasila je da je itekako prisutan i antifašizam, ali se na ovoj ideji treba još raditi, kako u našem gradu tako i u čitavoj zemlji.

Antifašizam treba negovasti svakog dana, naglašava Popović i dodaje da vakcina protiv mržnje neće biti izmišljena, pa su stoga, zaključuje ona, važni edukacija i solidarnost. (ona i ja)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.