Ulica Vitomira Kuzmanovića u Veterniku

VIDEO K9: Jedna ulica u Veterniku dobiće ime po Vitomiru Kuzmanoviću, vodniku prve klase Vojske Jugoslavije, koji je poginuo 1998. na Kosovu i Metohiji.

0
51

Ime vodnika prve klase Vojske Jugoslavije, Vitomira Kuzmanovića, stradalog 1998. godine na Kosovu i Metohiji, poneće ulica u naselju Veternik u Novom Sadu.

Ovo rešenje donela je Skupština Novog Sada na Inicijativu Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije. Tim povodom su u subotu ovu ulicu obišli pomoćnik gradonačelnika Igor Crnobarac i predstavnici udruženja. U ime porodice i u ime pripadnika njegove jedinice, Kuzmanovićev ratni komadant, Sveta Stojčić, zahvalio se Gradu što je podržao inicijativu i sproveo je u delo, istakavši da su ponosni što će jedna ulica u Novom Sadu nositi ime brata i saborca koji je u ovom gradu proveo najveći deo svoje profesionalne karijere i ovekovečiti sećanje na njegov herojski čin i stradanje u borbi za odbranu otadžbine.

Vitomir Kuzmanović poginuo je 7. avgusta 1998. godine u rejonu karaule „Prva crnogorska brigada” prilikom odbijanja napada sa teritorije Albanije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.