Ulica Marka Miljanova otvorena za saobraćaj

VIDEO K9: Ulica Marka Miljanova u Novom Sadu je, nakon rekonstrukcije vredne 205 miliona dinara, ponovo otvorena za saobraćaj. Radove su zajednički finansirali grad i pokrajina čiji su predstavnici danas obišli ovu saobraćajnicu.

0
48

U Ulici Marka Miljanova su završeni radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem i ona je danas ponovo otvorena za saobraćaj.

Grad i pokrajina uložili su 205 miliona dinara u izgradnju 400 m kolovoza širine 6 m na deonici od Ulice Đorđa Rajkovića do kružnog toka, dok je od kružne raskrsnice do Beogradskog keja, u dužini od 100m, izgrađen kolovoz bulevarskog tipa, dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru.

Ulica je dobila 136 parking mesta, obostrane pešačke i biciklističku stazu, kao i 59 stubova nove rasvete, a izgrađeni su i kanalizaciona mreža i toplovod. Postojeće zelenilo u Ulici Marka Miljanova je u najvećoj meri očuvano, a, kako je sapšteno, završen je projekat za pejzažno uređenje i ishodovana je građevinska dozvola.

“Završetak ovog projekta nije epilog saradnje Grada i Pokrajine, nego uvod u sve ono što ćemo raditi naredne četiri godine. Ovo je ključna saobraćajnica na Podbari, a sada je ona bulevarskog kapaciteta. Za ovaj projekat Pokrajina je izdvojila 130 milona dinara, a Grad 65 miliona dinara za ovu investiciju”, rekao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Realizacijom investicije u Ulicu Marka Miljanovas povezane su tri značajne saobraćajnice – Beogradski kej, Venizelisova i Kosovska ulica, a ponovo je uspostavljena veza tranzitnog pravca od Zrenjaninskog puta i Luke Novi Sad, preko Keja do Žeželjevog mosta.

Na raskrsnici sa Kosovskom ulicom izgrađena je traka za leva skretanja čime je povećan kapacitet raskrsnice ulica Marka Miljanova i Kosovske. Ovom prilikom je rečeno i da su u prethodnom periodu Grad i Pokrajina izdvojili gotovo dve milijarde dinara za kapitalna ulaganja u Novom Sadu.  

“Grad ovde radi i novu crpnu stanicu, završen je Žeželjev most, a odmah pored Republika gradi brzu prugu od Novog Sada do Beograda. Na ovom jednom mestu se vidi šta znači zajednički rad”, izjavio je Igor Mirović , predsednik Pokrajinske vlade.

Gradonačelnik je podsetio da su završeni radovi na izgradnji saobraćajnih površina u još četiri ulice na Podbari, Dušana Vasiljeva, Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog u šta je uloženo 135 miliona dinara.

U pripremi su, naveo je Vučević, projekti za rekonstrukciju još 22 ulice, za postavljanje javne rasvete u Dositejevoj, a u toku je i iznalaženje adekvatnog rešenje za Kvantašku pijacu kopjoj, kako je rekao, ovde više nije mesto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.