Ulepšavanje buduće prestonice kulture

VIDEO K9: Savet za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja prihvatio je danas niz predloga i planova detaljne regulacije pojedinih gradskih područja, o kojima će konačnu reč dati odbornici na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada.

0
529

Plan za rasplet 110 kV dalekovoda na Čeneju i Plan detaljne regulacije prostora za poslovanje između Temerinske ulice, Puta Šajkaškog odreda i Ulice Bate Žilinskog, razmatrani su na današnjoj sednici Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja.

Osnovni cilj izrade Plana detaljne regulacije Telepa, jeste usklađivanje ovog Plana sa Planovima višeg reda. U dokumentaciju je, kako je navedeno, potrebno implementirati mrežu javnih garaža, kao i pripremiti sve okolnosti vezane za legalizaciju objekata.

“Imamo plan detaljne regulacije Sportskog centra Sajmište. Nastavlja se kontinuitet, zadržava se taj Sportski centar, s tim što se uvode neki atletski sadržaji i prilagođava se sadašnjim potrebama korisnika. Imamo Plan detaljne reulacije Staroiriškog puta, opet usklađujemo sa Planom višeg reda koji je rađen za celu Sremsku Kamenicu, definisane su neke promene za nosivost terena i stabilnost, koje smo mi aktuelizovali u ovaj planski dokument”, rekla je Milena Vrbaški iz Saveta za urbanizam.

Članovi i članice Saveta, razmatrali su i Predloge odluka o izradi planova detaljne regulacije za Staroiriški put u Sremskoj Kamenici, Novo naselje, Detelinare III, zatim Spotrskog centra “Sajmište” gde je planirano obogaćenje sportskog sadržaja, Sportskog centra Sajmište, kao i Plan detaljne regulacije blokova između ulica Novosadskog Sajma, Bulevara kralja Petra I i Branimira Ćosića.

“Imamo neke nove sadržaje, idemo u susret prestonici kulture. Imamo Novo naselje kao deo gde će biti određeni kulturni sadržaji, biti realizovani objekti u kojima će biti smešteni sadržaji kulture, imamo Centar za hraniteljske porodice, i još neki sadržaji koji će doprineti kvalitetu ovog prostora”, navela je Vrbaški.

Na sednici je prihvaćen Izveštaj o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća “Stan” za 2016. godinu. Konačnu reč o ovim predlozima izjasniće se odbornici na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.