Ulaganje u Podunavski okrug

VIDEO K9: Državni put Smederevska Palanka - Velika Plana trebao bi da bude gotov do novembra. Ova saobraćajnica značajna je zbog veze sa koridorom 10, rekla j ejuče tokom obilaska radova ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

0
126

Rekonstrukcija državnog puta Smederevska Palanka – Velika Plana je od velike važnosti za razvoj ovog dela Srbije, poručila je ministarka Zorana Mihajlović, koja je navela da radovi na ovoj saobraćajnici moraju biti gotovi do kraja novembra.

Vlada ulaže u saobraćajnu infrastrukturu u svim delovima Srbije, dodala je ona, u cilju razvoja svakog okruga i opštine u zemlji. U Podunavski okrug država, prema njenim rečima, zajedno sa Svetskom bankom ulaže oko 1,4 milijarde dinara u održavanje puteva i oko 2 milijarde u njihovu rehabilitaciju.

Uređenje puteva treba da prati i veća disciplina vozača, naglasila je Mihajlović, koja je apelovala na poštovanje propisa tokom vožnje.

Načelnik Podunavskog okruga Nebojša Pavlović kazao je da je urađena trećina radova na rekonstrukciji te da će ovo biti jedan od najbezbednijih puteva u okrugu dok je predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen rekao da se zahvaljujući investicijama opština brže i bolje razvija.

U opštini Velika Plana, prema rečima predsednika te opštine Igora Matkovića zadovoljni su ulaganjem i saradnjom sa Vladom Srbije.

Rekonstrukcija ovog puta, kako je istaknuto, nije rađena 30 godina, a vrednost radova na deonici Smederevska Palanka-Velika Plana iznosi 447 miliona dinara sa PDV-om.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.