Ulaganje u pčelarstvo

VIDEO K9: Vojvođanskim pčelarima danas je uručeno 108 ugovora ukupne vrednosti 36,5 miliona dinara obezbeđenih u pokrajinskom budžetu za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

0
528

Novac obezbeđen kroz podsticaje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo namenjeni pčelarima trebalo bi da doprinesu modernizaciji u proizvodnji meda i omogućiti pčelarima da sa kvalitetnijim proizvodima izađu na domaće i strano tržište.

U oblasti proizvodnje i prerade hrane, smatraju u ovom sekretarijatu, napredak se može postići ulaganjem u modernizaciju proizvodnje.

“Proizvodnja hrane, poljoprivreda, prehrambena industrija je strateška grana u Srbiji u koje sredstva ulažu i Republika i Pokrajina. Da je poljoprivreda naš veliki potencijal govori i podatak da ove godine imamo nikada veći agrarni budžet u Vojvodini, koji nakon rebalansa iznosi 8,3 milijarde dinara, a nakon rebalansa budžeta koji je bio pre neki dan opredeljeno je novih 700 miliona”, naveo ej Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Ugovore je za ova bespovratna sredstva dobijena prema konkursnoj liniji potpisalo 108 pčelara. Ukupna vrednost ugovora je 36,5 miliona dinara, od kojih su 16,5 miliona obezbedili proizvođači meda.

U prethodne dve godine povećavan je pokrajinski budžet za investicije u pčelarstvo i tu meru u ovoj godini obezbeđeno je 20 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.