Ulaganje u opštinu Žabalj

VIDEO K9: U obnovu Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima pokrajina je uložila 26 miliona dinara, rekao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom obilaska ovog objekta. Mirović je obišao i poljoprivredno gazdinstvo „Radišić“ u Čurugu koje proizvodi sireve tražene i na svetskom tržištu.

0
10

Osnovna škola „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima je u potpunosti rekonstruisana sa 26 miliona dinara ulaganja, a obnovljeni su i fiskulturna sala i sportski teren.

Gazdinstvo Radišić u Čurugu primer je za druga gazdinstva koja žele da se upuste u proces modernizacije opreme za koji pokrajina daje značajna sredstva, naveo je Mirović.

U okviru ovog gazdinstva posluje i mlekara, a njihovi sirevi koje tradicionalno proizvode već čitav vek, svoje mesto našli su i na svetskom tržištu.

Ovo gazdinstvo se osim mlekarstvom bavi i proizvodnjom žitarica i predstavlja dobar primer intenzivne proizvodnje koju, kako je rečeno, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu svojim merama podržava.

Sa brojnim poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini urađeno je mnogo toga kako bi se iz faze osnovne proizvodnje prešlo na intenzivnu i time stvorili uslovi za kvalitetne proizvode, rekao je ovom prilikom Igor Mirović istakavši da Pokrajina nije smanjivala sredstva za poljoprivredu u ovoj godini, iako je pandemija uticala i na ekonomiju naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.