Ulaganje u nautičku ponudu

VIDEO K9: Banoštor će uskoro dobiti putničko pristanište koje bi trebalo doprineti razvoju turizma u beočinskoj opštini i celoj Vojvodini.

0
21

Danas je potpisan ugovor o izgradnji putničkog pristaništa u Banoštoru, a prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, ovo je projekat koji će umnogome doprineti razvoju turizma u beočinskoj opštini i celoj Vojvodini.

„Zahvaljujući Vladi Republike Srbije u Vojvodini će se graditi pristanište u Banoštoru, ali i u Apatinu i Sremskim Karlovcima, kao i marina u Somboru, i time ćemo postati mnogo atraktivnija destinacija za turiste koji brodovima i kruzerima dolaze u našu zemlju“, izjavio je Mirović.

Mirović je dodao i da investiranje u unapređenje nautičke ponude podrazumeva i ulaganje u prateću infrastrukturu i sadržaje, što treba dodatno da privuče turiste.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture, Goran Vesić, rekao je ovom prilikom da je važno što će u Banoštoru biti izgrađen još jedan pristan na Dunavu, jer sve više turista dolazi kruzerima u Srbiju.


„Prošle godine smo imali 35 odsto više turista koji su došli u Srbiju rekom nego 2022. godine. Taj trend će se nastaviti i država mora da izgradi neophodnu infrastrukturu kako bismo ih zadržali u našoj zemlji“, naglasio je ministar Vesić i dodao da je i izgradnja banoštorskog pristaništa jedna od aktivnosti u okviru kapitalnog projekta „Zaplovi Srbijom“.

Vrednost ovog projekta je 3,4 miliona dinara, a Ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza na njegovoj realizaciji potpisan je između Ministarstva turizma i omladine, Opštine Beočin, Agencije za upravljanje lukama i Direkcije za vodne puteve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.