Ulaganje u biciklističke staze

VIDEO K9: Uvažavajući sugestije Novosadske biciklističke inicijative, Grad Novi Sad je uložio sredstva za uklanjanje nedostataka na biciklističkim stazama u gradu, saopšteno je iz nadležne gradske uprave.

0
46

Oko 30.000 biciklista u Novom Sadu svakodnevno je suočeno sa visokim ivičnjacima na prelazima preko kolovoza, oštećenjima u vidu rupa, raskopanih površina, ulegnuća i izbočina na asfaltu.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je obnovu postojećih biciklističkih staza i trenutno se rekonstruišu one na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice kralja Petra. Nakon toga biće popravljene i druge kritične deonice na Bulevaru oslobođenja, u Ulici Narodnog fronta i na još nekoliko lokacija u gradu.

Osim popravke staza, Gradska uprava, kako je sapšteno, uložila je znatna sredstva i u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se u Novom Sadu trenutno rasprostire u dužini od preko 90 km.

U skladu sa planskom dokumentacijom, u prethodnih nekoliko godina izgrađene su nove biciklističke staze na Bulevaru Evrope, Sentandrejskom putu, Bulevaru Jovana Dučića, Bulevaru despota Stefana, Ulici Bate Brkića i 1300 kaplara.

Osim u gradskim četvrtima, izgrađeno je i 2 km biciklističke staze na Temerinskom putu, 1,3 km u Ulici Nova 1 u Veterniku, kao i 6,2 km biciklističke staze Novi Sad – Begeč.

Osim toga, pripremljena je projektna dokumentacija za rekonstrukciju 7 km biciklističke staze na Futoškom putu, za izgradnju pešačko-biciklističke staze duž Bukovačkog puta, za izgradnju 19,83 km biciklističke staze Novi Sad – Rumenka – Irmovo – Kisač – Čenej, a takođe je u toku i izrada projekta biciklističke staze na Bulevaru Mihajla Pupina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.