Ulaganje grada i APV u Novi Sad

VIDEO K9: Čelnici grada i Pokrajine predstavili su danas rezultate ulaganja u putnu privredu Novog Sada, kao i planove za naredni period, u okviru Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja.

0
18

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić održali su konferenciju za novinare povodom predstavljanja rezultata ulaganja u putnu privredu, kao i plana radova na putevima u Novom Sadu za naredni period.
U okviru Projekta povećanja bezbednosti saobraćaja Pokrajinska vlada je za grad Novi Sada izdvojila 800 miliona dinara, a grad 200 miliona, rečeno je danas na predstavljanju rezultata ulaganja u putnu privredu. Zahvalivši Pokrajinskoj vladi na izdvojenim sredstvima, gradonačelnik Novog Sada naveo je da su pri kraju radovi na obnovi 25 novosadskih saobraćajnica te da su ostale još tri ulice u kojima je rekonstrukcija u toku, Bulevar Slobodana Jovanovića, Svetojovanska i ulica kod Policije u Sremskoj Kamenici.

Đurić je naglasio da je u gradskom budžetu za putnu infrastrukturu za narednu godinu opredeljena milijarda dinara, a u pokrajinskom budžetu 500 miliona dinara čime će biti finansirani veliku projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture u Novom Sadu.

Prema rečima Predsednika Pokrajinske vlade, predlog budžeta APV za 2023. je takav da će biti izdvojena znatna finansijska sredstva kako bi odmah na proleće, čim to vremenski uslovi budu dozvolili, bude nastavljena realizacija ovog posla u Novom Sadu, što će podrazumevati i obnovu Bulevara oslobođenja. Putevi, kako je rekao, nisu jedini objekti u koje ulaže Pokrajinska vlada, koja će u kompletnom iznosu finansirati izgradnju nove zgrade OŠ „Miloš Crnjanski“ na Satelitu.

Mirović je dodao i da predstoji izgradnja pešačko-biciklističkog mosta, zatim sveobuhvatna rekonstrukcija Studija M, kao i radovi na rekonstrukciji Kamenice 1 i završetak Kamenice 3 do kraja naredne godine. Naručen je i, prema njegovim rečima, projekat za uređenje saobraćaja u kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici te opredeljena sredstva za projekat za novu garažu koja će imati 400 mesta, što će takođe finansirati Pokrajina, kao i rekonstrukcija rasvete u tom kompleksu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.