Ulaganje APV u opremu Kliničkog centra Vojvodine

VIDEO K9: U toku su radovi na izgradnji i obnovi više klinika Kliničkog centra Vojvodine, a za sanaciju Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju pokrajina je izdvojila više od 85 miliona dinara.

0
40

U narednoj godini pokrajina će opredeliti više od 2,1 milijarde dinara za nabavku najsavremenije medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova u Vojvodini, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade nakon obilaska radova na rekonstrukciji Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine.

Za sanaciju 2.000 kvadratanih metara fasade, zamenu kompletne stolarije i vodovodnih instalacija ove klinike smeštene u objekat izgrađen 1909. godine, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio je 85,3 miliona dinara.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović očekuje da će Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije sledeće godine započeti i rekonstrukciju objekta Poliklinike, na kojoj se godišnje obavi gotovo 600.000 pregleda. Radovi na sanaciji Klinike za abdominalnu i endokrinu hirurgiju obuhvataju i restauraciju mozaika urađenog pre 112 godina.

Nakon obilaska radova, predsednik Mirović obišao je i Urgentni centar, u kom je smeštena nova medicinska oprema vredna gotovo 37 miliona dinara, koju su obezbedili donatori i koja će biti isporučena u 80 zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

„Tokom proleća prošle godine otvorili smo namenski račun kako bi se prikupila sredstva za ove namene. Zahvaljujući donatorima stigla je najsavremenija oprema poput defibrilatora i EKG aparata za sve domove zdravlja i bolnice u Vojvodini, koja će narednih dana biti isporučena zdravstvenim ustanovama“, izjavio je Mirović zahvalivši Srpskoj pravoslavnoj crkvi – eparhijama sremskoj, bačkoj i banatskoj, kompanijama Telekom i DDOR, kao i drugima koji su donirali sredstva.

Na Klinici za abdominalnu i endokrinu hirurgiju tokom 2019. godine adaptirano je jedno krilo, koje je u jeku epidemije bila kovid jedinica, a tokom adaptacije instalacije za kiseonik i vazduh dovedene su do svakog bolesničkog kreveta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.