Ulaganja u Sremske Karlovce

VIDEO K9: U sklopu obilaska lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine, radi definisanja prioritetnih projekata koji treba da doprinesu ekonomskom razvoju i poboljšanju standarda života stanovnika, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je u Sremskim Karlovcima o tome razgovarao sa redsednikom Opštine Nenadom Milenkovićem.

0
374

Na sastanku je bilo reči o projektima čija je realizacija u toku, kao što je izgradnja kanalizacione mreže na trasi dužine 500 metara koja – projektu vrednom oko 51 milion dinara, ali i o drugim projektima na uređenju Sremskih Karlovaca i poboljšanju komunalne infrastrukture.

Nakon sastanka u Magistratu, potpredsednik Milićević je sa domaćinima obišao radove koji se odvijaju na izgradnji kanalizacione mreže kod glavne crpne stanice.

Za ovaj projekat, Pokrajina je obezbedila 40 miliona dinara i opština Sremski Karlovci oko 11 miliona.

“Obilazimo radove na fazi II i III kanalizacione mreže koje podrazumeva realizaciju projekta od centra do crpne stanice. U tom smislu građani tokom porasta atmosferskih padavina, tokom jeseni i zime neće imati havarisanje kanalizacione mreže i to je nešto što suštinski čini dobrobit za stanovnike ovog mesta”, rekao je Nenad Milenković, predsednik Opštine Sremski Karlovci. 

Potpredsednik Pokrajinske vlade je najavio da će Pokrajina nastaviti da podržava projekte i razvoj ove sremske opštine.

“Sledeći projekat koji ćemo zajedno raditi jeste odvođenje atmosferskih voda sa Trga Branka Radičevića i okolnih ulica. Procenjena vrednost je negde oko 11 miliona dinara. To su sve projekti koji prethodne adaptaciji Trga Branka Radičevića u nekom narednom periodu i tu ćemo naći model zajedničkog finansiranja”, najavio je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

 

Na kraju posete, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je još rekao da su „Putevi Srbije“, na inicijativu i predlog Pokrajinske vlade, u prioritet uvrstili i raspisali javnu nabavku za rekonstrukciju dela državnog puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, koji se trenutno nalazi u veoma lošem stanju.

“Procenjena vrednost te investicije je oko 240 miliona dinara. Nakon javne nabavke koja je u toku, očekujemo da bude izabran izvođač i da radovi u najskorije vreme počnu. To će biti veoma veoma važno za Sremske Karlovce za građane za komunikaciju sa drugim sremskim opštinama i Beogradom, a biće olakšan i dolazak za investitore. Očekujemo da ćemo već od sledećeg proleća ili leta imati jedan moderan rekonstruisan put,“, izjavio je Milićević. 

Posebno je bilo reči o podsticajima za dalje unapređenje turizma u ovom mestu, o čemu je i dogovorena i bliža saradnja sa Turističkom organizacijom Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.