Ulaganja u prečistač voda i EPK 2021

VIDEO K9: Predstavnici Evropske investicione banke posetili su Novi Sad, a sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem razgovarali su o projektima koji su od značaja za grad i za koje bi banka mogla da da novac. Između ostalog, to su izgradnja i postavka centralnog prečistača otpadnih voda, kao i finansiranje infrastrukturnih projekta koji su deo projekta Evropska prestonica kulture 2021.

0
313

Dosadašnja saradnja i buduće investicije bile su teme razgovora gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predstavnika Evropske investicione banke.

Glavna tema razgovora bili su infrastrukturni projekti i eventualna saradnja Evropske investicione banke sa privatnim sektorom u gradu.

“Kao projekat koji je od prvorazrednog značaja za Grad Novi Sad i celu Vojvodinu, istaknut je centralni prečistač otpadnih voda. Izrada studije vezane za taj projekat je u toku, a grant, odnosno bespovratna sredstva za tu namenu su dobijena upravo iz Evropske investicione banke”, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

S obzirom na nedavno osvojenu prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021. godine, Gradu Novom Sadu je od strane EIB ponuđena mogućnost za finansiranje infrastrukturnih projekata koji su deo investicionog plana Novog Sada u narednim godinama, prevashodno na polјu kulture, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.