Uklonjena nelegalna deponija u Veterniku

VIDEO K9: U Veterniku su radnici Čistoće danas uklanjali nelegalnu deponiju, jednu od pedesetak koliko su ih širom grada napravili građani Novog Sada.

0
11

Sa površine u Ulici Joksima Novića u Veterniku danas je u toku uklanjanje divlje deponije, a radovi se izvode u okviru projekta “Uklanjanje nelegalne deponije” u ovom novosadskom naselju. Ministarstvo za zaštitu životne sredine izdvojilo je od 2021. godine  sredstva za uklanjanje šest divljih deponija, rekla je ovom prilikom državna sekretarka tog ministarstva.

Uklanjanje ovih deponija je i priprema za ono što sledi u Novom Sadu, a to je izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom, jednog od devet koliko bih Srbija trebala da ima do 2027. godine, prema planu “Skok u budućnost” predstavljenom početkom ove godine.

Resorno ministarstvo je, kako je rečeno, od 2021. godine samo za Novi Sad obezbedilo preko 163 miliona dinara za različite projekte u oblasti životne sredine, od kojih 25 miliona za projekte pošumljavanja. Za uklanjanje nelegalnih deponija u našem gradu ministarstvo je izdvojilo 4 miliona, a grad Novi Sad skoro pet miliona dinara.

Lokacije na kojima nastaju divlje deponije postaju zagađene i predstavljaju opasnost za javno zdravlje. A da veliki broj Novosađana ima želju svest i volju da pravilno odlažu otpad, pokazuje i primer nedavno postavljenih reciklomata u kojima je za nepuna dva meseca prikupljeno preko 27.000 jedinica plastičnih boca i limenki, koje su obrađene u novootvorenom reciklažnomm dvorištu u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.