Uklonjena deponija u Danila Kiša

VIDEO K9: Nakon našeg priloga emitovanog u ponedeljak o divljoj deponiji na koju su se žalili sugrađani iz Ulice Danila Kiša, stigao nam je odgovor iz Gradske uprava za inspekcijske poslove, a nadležne gradske službe uklonile su danas smeće iz ove ulice.

0
42

Podsetimo, sugrađani iz Ulice Danila Kiša žalili su se na divlju deponiju na placu između brojeva 19 i 23 koja im, kako su rekli, smeta godinama, kao i na nedostatak kontejnera u delu ulice.

Gradske uprava za inspekcijske poslove saopštila je da je bilo prijava za deponiju u ulici Danila Kiša br. 21  u prethodnom periodu, te da je Grad Novi Sad organizovao čišćenje putem Uprave za građevinsko zemljište i
investicije.

Skrenuli su i pažnju da su imaoci prava na toj parceli “Linea Invest” DOO Novi Sad, DOO “Hleb” za proizvodnju hleba i peciva, trgovinu i ugostiteljstvo, kao i Grad Novi Sad, zbog čega su na jednom delu parcele prethodno vršena uklanjanja deponovanog otpada.

Radnici Čistoće danas su, takođe, po nalogu Uprave za građevinsko zemljište i investicije izvršili uklanjanje deponije i poslali nam i fotografije sa lica mesta.

“Što se tiče ostalih vlasnika na parceli, Gradska uprava za inspekcijske poslove preduzeće sve mere u okviru svojih nadležnosti kako bi navedeni vlasnici adekvatno održavali svoje parcele”, navode iz Uprave.

Kada je reč o kontejnerima, iz Gradske uprave poručuju da se ispred broja 19 u ul. Danila Kiša nalaze 4 nadzemna kontejnera, a da se raspored postavljanja posuda za sakupljanje otpada utvrđuje Pravilnikom koji na predlog JKP Čistoća donosi Gradsko veće, te da je sastavni deo Pravilnika i katastar za postavljanje posuda, kojim se utvrđuju mesto i vrsta posuda i koji izrađuje JP Urbanizam.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.