Uključenost u digitalno nasilje

VIDEO K9: U kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama" uključen je i ove godine Univerzitet u Novom Sadu, gde je održan niz predavanja i radionica vezanih za tu temu. Jedno od ovih predavanja biće održano i sutra u Rektoratu Univerziteta.

0
62

U okviru serije događaja kojom Univerzitet u Novom Sadu tokom novembra i decembra obeležava globalnu kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama”, u Rektoratu će sutra predavanje pod naslovom “Uključenost u digitalno nasilje iz perspektive žena” održati prof. dr Bojana Dinić.

Takva vrsta nasilja uvek ima neke seksualne konotacije i neželjeni seksting – neodobreno primanje ili iznuđivanje slanja digitalnog sadržaja koji ima neku seksualnu konotaciju, pojasnila je dinić.

Na predavanju će biti reči i o posledicama koje ovakva vrsta nasilja ima, ne samo po žrtvu koja ga trpi, već i po društvo i ekonomiju.

Prvi korak je prijava digitalnog nasilja gde su, zavisno od uzrasta, različite procedure kako se i kome takvo nasilje prijavljuje, naglasila je Dinić i dodala da kod nas postoje zakonski okviri za zaštitu žrtve i procesuiranje počinilaca neželjenog sekstinga i digitalnog nasilja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.