Uklanjanje stubova demontiranog mosta “Boško Perošević”

VIDEO K9: Uklanjanjem nosećih stubova nastavljeni su radovi na demontaži privremenog železničkog mosta na Dunavu, nakon čega bi trebalo da budu završene i pristupne saobraćajnice novom mostu.

167

Radnici špansko-italijanske kompanije AZVI- Tadei, nastavili su demontažu ostataka montažno-demontažnog drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu.

Nakon uklanjanja mostovske konstrukcije koja je završena 27. marta, uklanjaju se i četiri noseća stuba koja su rađena na ukupno 24 šipa prečnika po 1,5 metar.

Posle kompletne demontaže privremenog mosta i nosećih stubova, prema ranijim najavama, biće stvoreni uslovi da se u drugoj polovini ove godine završi izgradnja pristupnih puteva ka novom mostu, na petrovaradinskoj strani.

Privremeni most projektovan je u Saobraćajnom institutu CIP, a dobio je naziv “Boško Perošević”, po predsedniku Izvršnog veća Vojvodine koji je ubijen 2000. godine u atentatu na Novosadskom sajmu.

Njegova čelična konstrukcija je skoro 19 godina premošćavala Dunav stotinak metara uzvodno od Žeželjevog mosta, porušenog u NATO bombardovanju 1999. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.