Uklanjanje stabla kod vrtića “Kalimero”

VIDEO K9: Iz Gradskog zelenila najavili su uklanjanje stabla koje se nalazi u blizini vrtića na Bulevaru oslobođenja zbog bezbednosti dece.

0
7

Stablo platana u blizini vrtića Kalimero na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu od julskog nevremena stoji nagnuto i napola izvaljeno i predstavlja opasnost po bezbednost dece i uklanja se zbog najvljenog nevremena, objašnjeno je u subotu iz Gradskog zelenila.

Odluka o uklanjanju platana doneta je na osnovu prijave građana i stručnog mišljenja stručanjaka Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu i naloga Gradske uprave za gradsko zemljište i investicije, koji su zajedno s radnicima ovog preduzeća obilaskom na terenu konstatovali da je korenov sistem stabla popustio i da je usled naginjanja stabla velike težine pokidao i betonsku stazu kojom je okružen te se lako može desiti da padne pri malo jačem udaru vetra.

Tokom subote je uklonjena krošnja stabla, do visine od 1 metra, a panj i koren biće uklonjeni krajem oktobra, kad počne period sadnje kako bi na njegovo mesto bilo posađeno novo drvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.