Ukinuti koruptivne odredbe zakona o zdravstvu

VIDEO K9: Nevladina organizacija Doktori protiv korupcije pozdravila je inicijativu nove ministarke zdravlja za ukidanjem odredbe koja omogućava lekarima u javnim zdravstvenim ustanovama obavljanje dopunske privatne prakse, smatrajući da je ta odredba imala pogubne posledice po zdravstvo i javno zdravlje građana u našoj zemlji u poslednjih deceniju i po.

0
48

Nova ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić je, odmah po stupanju na dužnost porenula pitanje dopunskog rada lekara u Srbiji, kojima je ovu mogućnost dao zakon iz 2005. godine, a što bi, smatra ministarka, trebalo ukinuti.

Ovome se usprotivio veliki broj lekara u našoj zemlji, ali su “Doktori protiv korupcije”, koji na ovaj sukob interesa ukazuju ginama unazad, pohvalili inicijativu nove ministarke.

Dr Draško Karađinović je podsetio da su se velike polemike o ovom pitanju pojavile već 2005. godine, ulaskom spornih odredbi u Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Osim člana Zakona koji dozvoljava doktoru u državnoj ustanovi da radi privatno, prvobitno je bio i član koji je tu mogućnost ograničavao na samo tri godine, kazao je dr Karađinović.

Član zakona za čije se ukudanje zalaže nova ministarka jeste koruptivan i ima teške posledice po produktivnost zdravstva u Srbiji i javno zdravlje građana, zaključio je dr Karađinović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.