Ujedinjeni za Kosovo

VIDEO K9: Stranke vladajuće koalicije u pokrajinskom parlamentu dale su danas zajedničku izjavu kojom, kako navode, jedinstveno i snažno podržavaju nastojanje predsednika Republike Aleksandra Vučića da postigne kompromisno rešenje u vezi sa Kosovom i Metohijom.

254

Poslaničke grupe ,,Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje”, ,, Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija” i ,,Savez vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor”, koje predstavljaju 2/3 poslanika u Skupštini Vojvodine, dale su danas zajedničku izjavu u kojoj jedinstveno podržavaju nastojanje predsednika Republike Aleksandra Vučića, da postigne, kako je navedeno, kompromisno rešenje u vezi sa Kosovom i Metohijom koje će podrazumevati i poštovanje i ostvarivanje interesa Srbije i njenih građana.

“Apsolutno podržavamo trud i zalaganje predsednika Vučića da se na prostoru Kosova i Metohije, ali i Srbije i čitavog regiona očuvaju mir i stabilnost, kao osnovni preduslov ekonomskog napretka i razvoja, kao i najavljene investicije države Srbije u pravcu osnaživanja građana Srbije na Kosovu i Metohiji i hihovih sredina”, rekao je Milenko Jovanov, ispred Poslaničke grupe ,,Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje”.

Prema njegovim rečima, ove poslaničke grupe smatraju da je svojim prisustvom na Kosovu i Metohiji predsednik Srbije napravio važan korak ka mirnom rešenju viševekovnog sukoba.

“Poslao je snažne poruke da se Srbija zalaže i bori za mir, okretanje budućnosti, ekonomski razvoj, suživotu i saradnji. Istovremeno, izražavamo nadu da će ova nastojanja i ispružena ruka Srbije biti prihvaćeni na zajedničku korist srpskog i albanskog naroda, ali i čitavog regiona Zapadnog Balkana”, kazao je Jovanov.

Da podsetimo da su još 2008. godine Nemačka i SAD ”razgraničili” i priznali nezavisnost Kosova, a predsednik Vučić je tokom nedavne posete Kosovu i Metohiji izjavio da ga mnogi napadaju, pogotovo u Srbiji, upravo jer, kako je rekao, ne prihvata takve granice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.