“Ujedinjena kocka istine” 6. maja

VIDEO K9: Aktivisti za zaštitu životinja najavili su novu uličnu akciju "Ujedinjena Kocka istine" koju će u subotu organizovati u centru Novog Sada.

0
9

“Ujedinjena Kocka istine”, aktivistički je događaj koji će ponovo u Novom Sadu okupiti aktiviste za prava životinja sa celog Balkana, održaće se u subotu, 6. maja u Zmaj Jovinoj ulici.

Reč je o mirnom javnom nastupu koji javnosti prikazuje nehuman tretman životinja i poziva na saosećajan život koji ne uključuje patnju drugih. Organizatori najavljuju prikazivanje filmova koje javnost nema priliku da vidi na malim ekanima, kako bi se što više sugrađana upoznalo sa tretmanom koji životinje imaju na raznim mestima na kojima se iskorišćavaju, ali i kako bi se preispitao savremen odnos čovek-životinja.

Događaj će biti održan u subotu u Zmaj Jovinoj ulici sa počkom u 17 časova.

Zainteresovani će imati priliku i da razgovaraju s predstavnicima lokalnih grupa organizacije “Bezimeni za bezglasne” i da se kroz konstruktivnu diskusiju upoznaju sa stilom života koji isključuje iskorišćavanje i zlostavljanje životinja.

“Bezimeni za bezglasne” (Anonymous for the Voiceless) je međunarodna organizacija za promociju prava i oslobođenje životinja, osnovana početkom 2016. godine, koja se putem uličnih akcija bavi podizanjem svesti šire javnosti o nepotrebnom iskorišćavanju životinja zbog profita.

Do sada su više od 12.000 hiljada uniformnih demonstracija ovog tipa širom sveta, a poslednju u našem gradu 3. septembra prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.