Uhvati film – pusti predrasude 3

VIDEO K9: Projekat „Uhvati film – pusti predrasude 3“ edukacijom srednjoškolaca i studenata već tri godine radi na uklanjanju jaza i predrasuda prema osobama sa invaliditetom.

0
30

Projekat “Uhvati film – pusti predrasude 3” organizuje se već treću godinu zaredom u novosadskim srednjim školama i fakultetima. U pitanju su edukacije o diskriminaciji osoba sa invaliditetom, ali i o stereotipima i predrasudama koje postoje o ovoj populaciji.

Edukacija se sastoji od pažljivo biranih filmova sa „Uhvati film“ festivala kako bi oni bili interesanti i zanimljivi mladima.

Marijana Ramić, PR „Uhvati film“ festivala navodi da učenicima mnogo znači lični kontakt sa osobama koje imaju invaliditet, što im upravo pruža ova edukacija.

Epidemija korona virusa traje i da bismo sačuvali zdravlje moramo da držimo fizičku distancu, naglašava Ramić. Međutim, cilj ovog projekta je da smanji i ukloni socijalnu distancu prema osobama sa invaliditetom.

Ramić ističe da osobe sa invaliditetom treba posmatrati kao ravnopravne članove duštva, kao komšije, prijatelje, ljubavnike, ali i kao zaposlene koji će vam u banci ili kafiću pružiti uslugu, jer jedino se na taj način, navodi ona, prevazilaze predrasude.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.