UHAPŠENO 11 OSOBA ZBOG PREVARA O POVREDAMA U AUTOBUSIMA GSP-a

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili 11 osoba, a tragaju za dve osobe, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i više prevara u osiguranju, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

960

Kako je navedeno, u nastavku rada koji se odnosi na prevare u osiguranju, uhapšeni su vozač Hitne pomoći R. N. (30), vozač Gradskog saobraćajnog preduzeća iz Novog Sada Z. D. (43), kao i V. Z. (32),    M. Z. (27), M. N. (52), Z. B. (25), S. S. (47), U. M. (33), D. M. (31), M.M. (28) i    S. G. (34), podnosioci odštetnog zahteva prema osiguravajućem društvu.

Krivičnom prijavom će biti obuhvaćena i dvojica advokata iz Novog Sada, koji se nalaze u bekstvu.

Kako je navedeno, postoje osnovane sumnje da su oni, u aprilu 2012. godine, prijavljivali telesne povrede koje su navodno zadobili kao putnici autobusa koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, iako se pritom nisu ni nalazili u tom autobusu, a zatim su preko jedne advokatske kancelarije podnosili odštetne zahteve kompanijama za osiguranje ”Dunav osiguranje” i ”Milenijum osiguranje”, na ukupan iznos od 2.620.000 dinara.
Policijski službenici SBPOK-a, u saradnji sa Tužilaštvom u Novom Sadu, nastavljaju rad na ovom slučaju radi utvrdjivanja pričinjene štete osiguravajućim društvima, kao i iznosa pribavljene protivpravne imovinske koristi.

(Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.