Uhapšeno 11 članova kriminalne grupe

VIDEO K9: Iz MUP-a saopštavaju da je uhapšeno 11 članova organizovane kriminalne grupe koja se kako se sumnja bavila prevarama, prikrivanjem, falsifikovanjem i drugim krivičnim delima.

0
17

Policija je na području Novog Sada, Beograda, Šapca i Sremske Mitrovice uhapsila 11 članova organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prevara, prikrivanje, falsifikovanje isprava, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Uhapšeni su tridesetosmogodišnji M. T. I četrdesetdvogodišnji B. T, za koje se sumnja da su organizatori ove organizovane kriminalne grupe kao i članove četrdesetjednogodišnji B. T, tridesetjednogodišnji H. T, šezdesetšestogodinji R. T, tridesettrogodišnji B. I, šezdesetosmogodišnji D. J, dvadesetdevetogodišnji D. M, četrdesetogodišnji R. K, ridesettrogodišnji S. Đ. i pedesetšestogodišnji I. S, dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno još 14 osoba za koje se sumnja da su učestvovale u izvršenju pojedinačnih navedenih krivičnih dela.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe se sumnjiče da su u periodu od 2020. do 2024. godine vozila novije proizvodnje i visoke klase ukradena u zemljama Evropske unije dovozili u Srbiju i, u prethodno obezbeđenim garažama i auto-servisima, prepravljali brojeve šasija i motora, nakon čega su ih, sa falsifikovanom dokumentacijom, za znatno veću sumu novca, prodavali kao regularna vozila u Srbiji i zemljama EU.

Na ovaj način su sebi pribavili višemilionsku protivvpravnu imovinsku korist koju su delili shodno ulogama u ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni, pronađeno je više automobila, auto-delova i elektronskih urađaja za startovanje i krađu luksuznih vozila, kao i više stotina hiljada evra i veća količina zlatnog nakita.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Iz policije navode da nastavljaju rad na ovom slučaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.