Uhapšeni napadači na albanske mladiće

VIDEO K9: Policija je rasvetlila napad na dvojicu albanskih mladića koji su u noći između subote i nedelje pretučeni u Futoškoj ulici.

297

Policija je identifikovala napadače na dvojicu devetnaestogodišnjih mladića albanske nacionalnosti u Futoškoj ulici.

Uhapšene su četiri osobe osumnjičene za ovo krivično delo. Prema rečima ministra policije, dr Nebojše Stefanovića, pronađena je i odeća koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je, kako je naveo, važno za nastavak istrage.

“Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine”, naveo je Stefanović.

Podsetimo, incident u kojem su četiri napadača zverski pretukla dvojicu mladića se dogodio pre dva dana na taksi stanici u Futoškoj ulici, nešto posle ponoći. Jedan od pretučenih mladića je sa teškim telesnim povredama operisan u Kliničkom centru Vojvodina

“Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno. Ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno kako bi građani bili bezbedni i sigurni“, kazao je Stefanović.

Stefanović je naveo da je policija, takođe, identifikovala i osobe koje su u subotu uveče učestvovale u tuči u jednom ugostiteljskom objektu u „Beton hali“ u Beogradu. Neki od njih su već privedeni, dok se za ostalima intenzivno traga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.