Uhapšene 53 osobe zbog malverzacija

VIDEO K9: Pripadnici MUP-a u opsežnoj akciji sprovednoj u više gradova Srbije usmerenoj na sprečavanju i suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe u državnim organima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i poreskom policijom, uhapsili su 53 osobe i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 25 lica. Akcija je sprovedena više od 10 gradova i opština širom Srbije, a osumnjičeni, među kojima ima i lica iz Novog Sada, terete se da su izvršenjem ovih dela privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od oko 10 miliona evra.

0
546

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična dela pranje novca, poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, pronevera, prevara, trgovina uticajem, primanje mita i falsifikovanje službene isprave.

“Među uhapšenima su inspektori Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću Lasta Beograd, članovi UO Veterinarskog zavoda u Zemunu kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila, odgovorna lica javnih komunalnih preduzeća i druga lica”, naveo je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i odgovorna lica PD „Energy tehnika“ doo Novi Sad i PD „Šou bizz“ doo Novi Sad, dva bivša odgovorna lica iz JKP ”Put” iz Novog Sada. Uhapšeni su odgovorno lice ”Office-house” DOO iz Novog Sada I.F. (1984) i radnica tog preduzeća I.K. (1984). Policijski službenici Uprave kriminalističke policije podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica „Tera formata“ iz Novog Sada.

Policijski službenici u Somboru, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Somboru, podneli su krivičnu prijavu protiv dve osobe iz Novog sada, faktički odgovornog i odgovornog lica ”Ekolovita“ DOO iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

“Ovo je ozbiljan pokazatelj da je Republlika Srbija odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj i polička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštititi od krivičnog gonjenja”, istakao je Stefanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.