Uhapšena još jedna službenica Gradske uprave za građevinsko zemljište

VIDEO K9: Još jedna službenica novosadske Uprave za građevinsko zemljište i investicije uhapšena je zbog korupcije, prenose beogradski mediji. Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, pre dva dana već su uhapšene dve osobe iz ove Gradske uprave, a raspisana je potraga za još jednom.

0
162

Novim hapšenjem službenice Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije iz Novog Sada, za kojom je prethodno bila raspisana potraga, broj privedenih koje policija sumnjiči za zloupotrebe u vezi sa dva javna posla u Novom sadu sada je šest.

Među njima su sada troje iz gradske uprave, jedna službenica JKP “Put” i dve osobe iz preduzeća “MN” iz Loznice. Oni su nakon saslušanja u novosadskom Višem tužilaštvu pušteni da se brani sa slobode

Osumnjičeni iz Novog Sada se terete da su u toku 2018. godine, preduzeću “MN“ prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku u vezi sa uređenjem parka u Novom Sadu sa infrastrukturom i javnim osvetljenjem, kao i da su na taj način ovom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist, u iznosu od 124 miliona dinara.

Sumnja se i da su oni sačinjavali i potpisivali građevinske dnevnike i obračunske listove sa neistinitim sadržajem u vezi sa izvedenim radovima na popravci oštećenih površina stepeništa na prilazu Sprskog narodnog pozorišta, na osnovu kojih su izvršena plaćanja prema preduzeću “MN”.

Na taj način su, kako se sumnja, za to privredno društvo pribavili korist u iznosu od 1,6 miliona dinara, za koliko je oštećen grad Novi Sad i budžet Vojvodine.
U vezi sa ovim slučajem raspisana je potraga za još jednom službenicom, iz
Uprave za građevinsko zemljište i investicije, a prema medijskim navodima, pretpostavlja se da se ona trenutno nalazi u inostranstvu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.