Uhapšena četiri rukovodioca PU u Šapcu

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu biće procesuirana četiri rukovodioca Policijske uprave u Šapcu koji su uhapšeni od strane pripadnika Sektora unutrašnje kontrole MUP-a. Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, na taj način što su prikrili više krivičnih dela koje je počinio policijski službenik.

0
474

U saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su S.S. (43), V.M. (51), R.Ž. (52) i Z.M. (43).

Oni se terete da su od decembra 2016. do februara 2017. godine na području grada Šapca, koristeći službeni položaj, nevršenjem službene dužnosti, svesno i voljno prikrili da je u izvršenju krivičnog dela teška telesna povreda počinjenog decembra prošle godine učestvovao i jedan policijski službenik Policijske uprave u Šapcu.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni sa umišljajem preduzeli više mera i radnji u cilju prikrivanja krivične odgovornosti tog policajca, nakon što je SUK podneo krivičnu prijavu u kojoj se on prijavljuje kao saizvršilac ovog krivičnog dela.

Takođe, sumnja se da su uhapšeni rukovodioci Policijske uprave u Šapcu, preduzeli više mera i radnji u cilju prikrivanja krivične odgovornosti tog policajca, a vezano za krivično delo zlostavljanja i mučenja i protivpravnog lišenja slobode za koje se sumnja da ga je počinio novembra 2015. godine na štetu maloletnika.

Osumnjičeni rukovodioci su, kako se sumnja, pošto su došli do saznanja da SUK preduzima mere i radnje na rasvetljavanju krivičnog dela nad maloletnikom, pokušali da ometaju postupak dokazivanja davanjem instrukcija kako da se izvrši podmićivanje svedoka, u nameri da se oni suzdrže od davanja iskaza, odnosno da svedoče u korist osumnjičenog policajca.

Osumnjičeni S.S. se takođe tereti, da je kao rukovodilac Policijske uprave u Šapcu, počinio krivično delo trgovina uticajem, tako što je od polovine januara ove godine do marta, u više navrata, koristeći svoj službeni položaj i uticaj, kod više policijskih službenika posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti.

Sumnja se da policijski službenici, koji su zatekli u izvršenju saobraćajnog prekršaja više lica, pod uticajem osumnjičenog S.S, nisu sačinili odgovarajuće zapisnike o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju na osnovu kojih se Prekršajnom sudu podnose zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Osumnjičeni S.S., V.M., R.Ž. i Z.M. uz krivičnu prijavu privedeni su Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, saopšteno je iz MUP-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.