Uhapšen sudija Višeg suda u Beogradu

VIDEO K9: Sudija Višeg suda u Beogradu, Branislav Blažić, uhapšen je danas zbog osnova sumnje na trgovinu uticajem. On je, prema saopštenju policije, za novac i druga materijalna dobra pokušao da utiče na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv jednog osumnjičenog Beograđanina.

440

Osim sudije Branislava Blažića, policija je zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem uhapsila i Z.M.(1952) i Ð.M.(1981) iz Beograda.

Đ.M. i Z.M. su uhapšeni u ranim jutarnjim satima prilikom pokušaja da napuste teritoriju Srbije na graničnom prelazu Horgoš.

U saopštenju policije se navodi da je postoje osnovi sumnje da je sudija u dužem vremenskom periodu, koruptivnim delovanjem i korišćenjem društvenog položaja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe primio gotov novac i druga materijalna dobra. Sve to je, kako se sumnja, radio u cilju uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đ.M.

Komentarišući ovo hapšenje ministar unutrašnjih poslova je ocenio da je ova akcija, isto kao akcija od pre dva dana, kada je uhapšeno 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.

„Niko neće biti zaštićen ni značkom, ni sudijskom funkcijom, ni bilo kakvim drugim statusom u društvom ili imovinskim stanjem, ukoliko postoji sumnja da je prekršio zakon. Ovo je dokaz da se MUP i Vlada Republike Srbije potpuno predano bore protiv korupcije i kriminala u našem društvu“, zaključio je Stefanović.

Inače, sudija Blažić nije prošao reizbor 2010, ali je odlukom Ustavnog suda vraćen na posao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.