Uhapšen petorac iz Loznice zbog trgovine ljudima: Decu terali na prosjačenje

Pet osoba iz Loznice uhapšeno je zbog trgovine ljudima.

0
65

Policija je u saradnji sa Evropolom uhapsila N.T. (42), Z.M. (61), J.M. (42), N.M. (26) i M.A. (48).

Kako prenosi portal 021.rs, sumnja se da su članovi ove međunarodne organizovane kriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Nemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj dece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu 13-godišnju Ukrajinku, dok su 18-godišnju osobu držali u položaju sličnom ropskom.

Osumnjičeni su eksploatacijom žrtava trgovine ljudima pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe i luksuzan život, navodi se u MUP-u.

Pretresanjem njihovih stanova pronađeno je više mobilnih telefona i sim kartica, novac, dokumentacija o međunarodnim novčanim transakcijama, kao i USB memorije.

Tokom akcije hapšenja na više lokacija zatečeno je šestoro dece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u saradnji Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu sa njihovim nadležnostima i načelom najboljeg interesa deteta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

(021.rs)

FOTO/MUP

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.