Ugrožene kategorije lakše do posla

VIDEO K9: Pismo o namerama između Nemačke razvojne agencije za saradnju (GIZ) povodom programa ,,Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji'' koji se sprovodi sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, svečano je potpisano danas u Pokrajinskoj vladi, uz uručenje sertifikata korisnicima ovog programa.

0
8

Program „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanig grupa u Srbiji“, kako je rečeno, pokrajina sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, dok potpisani dokumenti imaju za cilj da olakšaju sprovođenje mera za zapošljavanje Romkinja i Roma, povratnika i drugih osetljivih grupa na teritoriji Vojvodine, kao i unapređenje lokalnih institucionalnih okvira, mehanizama i usluga u oblasti socijalnog uključivanja osetljivih grupa.

Voditeljka programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa“ istakla je da je stručne obuke Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Novi Sad, prevashodno za zanatske profile, 2019. godine završilo više od 60 polaznika, a tokom aprila ove godine ovom stručnom usavršavanju priključila su se još 44 polaznika iz osetljivih grupa kojima su danas dodeljeni sertifikati o uspešno završenoj obuci.

Potpisnici su istakli da su pomenuti dokumenti u skladu sa Nacionalnom strategijom za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine i da je od ključne važnosti osnaživanje ranjivih kategorija, kako bi mogli da koriste raspoložive mehanizme zapošljavanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.