Ugovori za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin potpisao je danas, sa predstavnicima 33 saveza osoba sa invaliditetom, ugovore o finansiranju projekata koji se odnose na unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

299

Ministarstvo za rad je podržalo 33 projekta u ukupnom iznosu od 218 miliona dinara.

Ta sredstva, kako je rečeno prilikom potpisivanja, omogućiće rad i delovanje 22 republička i 11 pokraijinskih saveza osoba sa invaliditetom, odnosno sprovođenje programskih aktivnosti 530 lokalnih udruženja, članica tih saveza.

Vulin je tom prilikom rekao da je cilj da se smanje problemi osoba sa invaliditetom, kao i da im se pomogne.

On je dodao da je protekle godine saradnja sa predstavnicima saveza osoba sa invaliditetom bila veoma dobra i da se nada da će ona ostati takva.

Podsetio je i da, uprkos merama štednje, nisu smanjene količine novca namenjene za osobe sa invaliditetom, budući da je, kako je kazao, funkcionisanje i rad saveza veoma važno.

Vulin je najavio i da će se u narednom periodu i zakonskim rešenjima nastojati da se unapredi položaj osoba sa invaliditetom.

On je podsetio i da je Ministarstvo u februaru započelo inspekcijske kontrole preduzeća kako bi se videlo u kojoj meri se poslodavci pridržavaju zakona i da li zapošljavaju osobe sa invaliditetom. Ministar za rad je najavio da će krajem ovog meseca izneti i podatke o tome.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.