Ugovori za sanaciju 69 verskih objekata

VIDEO K9: Ugovori za sanaciju 69 verskih objekata u Vojvodini koji su oštećeni tokom julskog nevremena, dodeljeni su danas u zgradi Pokrajinske vlade.

0
22

U elementarnim nepogodama koje su u julu zadesile Vojvodinu stradali su i verski objekti za čiju je sanaciju Pokrajinska vlada izdvojila 101,7 miliona dinara.

Sekretarijat je, prema rečima Dragane Milošević pokrajinske sekretarke za odnose s verskim zajednicama, bio u stalnom kontaktu s predstavnicima svih verskih zajednica, kako bi u što kraćem vremenu dobio informacije o proceni štete i nedostajućim sredstvima.

Na osnovu pristiglih zahteva, dodeljena sredstva će biti usmerena za sanaciju krovova, oluka, prozora, zvonika, apsida, gromobrana i druge građevinske radove i popravke.

Preko resornog sekretarijata, za Eparhiju bačku izdvojeno je 21,4 miliona dinara, za Eparhiju banatsku 390.000 dinara, Eparhiju sremsku  26,5 miliona i za Eparhiju šabačku 1,3 miliona dinara.

Jevrejska opština u Novom Sadu dobila je  580.000 dinara, Grkokatolička crkva 6,4 miliona, a Reformatska hrišćanska crkva u Sivcu u opštini Kula 18 miliona dinara. 

Za Subotičku biskupiju za sanaciju tornjeva, fasada i prozora  za 12 objekata izdvojeno je 9,5 miliona dinara, za Zrenjaninsku biskupiju 2,6 miliona, a za Srijemsku biskupiju više od 14 miliona dinara.

Sredstvima koja su danas dodeljena biće sanirana oštećenja na verskim objektima u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Rumi, Somboru, Staroj Pazovi, Šidu, Sremskoj Mitrovici, Opovu, Odžacima, Pančevu, Kovačici, Zrenjaninu, Sečnju, Vršcu, Irigu, Beočinu i Kuli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.