Ugovori i sporazumi sa “Gasom”

VIDEO K9: Brojni su problemi i neprijatne situacije sa kojima se, skoro svakodnevno, suočavaju građani u Srbiji prilikom ostvarivanja svojih potrošačkih prava. Svoju priču u emisiji Otvoreni ekran sa nama je podelio sugrađanin iz Futoga Slobodan Jakovljević.

0
2123

Futožanin Slobodan Jakovljević imao je, prema sopstvenim rečima neprijatno iskustvo sa pružaocima usluga od opšteg ekonomskog interesa – distribucijom gasa od strane DP Novi Sad Gas.

Njegove nevolje su, kako je naveo, počele u septembru 2015, nakon zamene seta mernog uređaja od strane radnika ovog preduzeća, a čiji je rok ispravnosti prošao još 2012. godine.

“Došao je radnik, ne znam kako se zove, i dao mi radni nalog da ja taj radni nalog potpišem. I rekli su mi da su zamenili stari i stavili novi set, ispravan, koji ja mogu da koristim do 2020. godine, jer taj set vredi samo pet godina. On je posle pet godina već neispravan i oni su posle pet godina dužni da zamene set”, priča Jakovljević.

Jakovljević, kako je naveo, nije hteo da potpiše radni nalog, podučen prethodnim iskustvom sa ovim preduzećem, kada su mu, kako tvrdi, nakon sličnog izlaska po službenoj dužnosti i potpisivanja radnog naloga, tražili da plati izlazak radnika na teren.

“I on je otišao, šta je bilo, šta nije bilo, on mi doneo radni nalog, nepotpisan mi stavio i kaže ‘mi smo vama isključili i nov, zaplombirali i sad nemate više gas’. Ja se, doduše, nisam grejao na gas, zato što je gas skup i ima loš kvalitet”, smatra Jakovljević.

Gas je ovaj sugrađanin, kako kaže koristi za kuvanje i uvek je redovno plaćao račune i bo je zaprepašten ovim potezom nadležnog preduzeća.

Obratio se potom inspektoru Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, koji je ustanovio da merni set nije oštećen, što su u međuvremenu, prema njegovim rečima, iz Gasa naveli kao obrazloženje svog postupka.

“Ja sam onda kad je to bilo, ja nazovem u preduzeće. i sad, nije više u pitanju ni da je set oštećen, nije u pitanju ni da je neispravan, sad je u pitanju to što ja, kako su rekli, nisam hteo da potpišem sporazum. Ja kažem, on meni nije ni davao nikakav sporazum”, navodi Jakovljević.

Uvidom u sporazum koji, kako kaže, nikada neće potpisati, zaključio je da bi, prema njemu, trebao preduzeću da praktično preda mernu stanicu i mrežu u čijem je finansiranju učestvovao.

Jovanović podseća da je 1993. godine sklopio ugovor sa tadašnjim JKP u kojem se jasno vidi da je, kao i ostali građani, učestvovao u finansiranju sekundarne mreže.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.