Ugovor za Kamenicu 3

VIDEO K9: Na Institutu u Sremskoj Kamenici danas je potpisan ugovor za izgradnju Kamenice 3 sa PET centrom za dijagnostiku.

0
50

Potpisan je ugovor za izvođenje prve faze radova na izgradnji Kamenice 3 sa PET centrom za dijagnostiku, koji će biti namenjen Institutu za onkologiju Vojvodine. Reč je, kako je saopšteno, o Centru pozitronsko-emisione tomografije za dijagnostiku (PET centar) sa tri etaže, kao posebnom objektu povezanom toplom vezom sa zgradom Instituta za onkologiju.

Mesečno, od kancera u Vojvodini oboli 1.000 pacijenata što govori o značaju ovog objekta koji će pacijentima pružiti najsavremeniju zdravstvenu zaštitu. rekao je Mirović. On je podsetio da je iz pokrajinskog budžeta rekonstruisano u proteklom periodu deset klinika Kliničkog centra Vojvodine, kao i Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Radovi na izgradnji Kamenice 3 sa PET centrom trebali bi da počnu tokom avgusta i, prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo, završetkom ovog objekta biće zaokružićene potrebe za kompletnim lečenjem na sva tri instituta u Vojvodini.

U toku su i radovi na izgradnji objekta u kome će biti smeštena magnetna rezonanca namenjena Institutu za onkologiju. Za izgradnju objekta i nabavku magnetne rezonance Pokrajinska vlada izdvojila je više od 126,5 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.