Ugovor sa Emiratima loš za poljoprivrednike

VIDEO K9: Sporni ugovor države sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata poguban je po poljoprivrednike u Vojvodini, jer predviđa prodaju njihovog zemljišta. Upravo tim povodom, danas je održan sastanak pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislava Bugarskog sa predstavnicima udruženjima poljoprivrednika.

465

Interes poljoprivrednika u Vojvodini je da pod istim uslovima mogu da učestvuju i licitiraju državnu zemlju, napominju iz pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Iz ovog sekretarijata kažu da će i dalje tražiti izmenu ugovora sa investitorom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Oni smatraju da je tim dokumentom republička vlada izdala poljoprivrednike u Vojvodini. Predstavnici udruženja građana Bačka Balanka ističu da žele jasnu tržišnu utakmicu, na kojoj će licitacijom da izađu i oni i arapska kompanija.

Miroslav Ivić, Opština Bačka Palanka, dodaje da se u ovoj opštini potpisuje peticije tim povodom, a razmišlja se i o radikalizaciji ovih protesta. Predstavnici poljoprivrednika Opštine Kule napominju da će 2.280 hektara državne zemlje u toj opštini biti prodato Emiratima.

Iz Opštine Kula ističu da je važno da se što više poljoprivrednika u Vojvodini usprotivi ovom ugovoru, koji je poguban za poljoprivrednike, kojima je zemlja svetinja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.