UGOSTITELJSTVO – PROVOD ILI KRŠENJE JAVNOG REDA I MIRA

758

VIDEO K9: O nacrtu odluke prema kome bi trebalo da se skrati radno vreme ugostiteljskih objekata govori se već neko vreme. U najtežoj poziciji upravo su oni koji se ovim poslombave, jer žele da dođu do kompromisnog rešenja, kako bi svi bili zadovoljni. Odgovor na pitanje ima li rešenja, potražila je Vesna Rajković u emisiji “Otvoreni ekran”.

Možete li da zamislite centar Novog Sada u kome su samo šetači posle 22 sata uveče? A praznu ulicu Laze Telečkog već oko 1 sat? Ovako bi trebalo da izgleda jedna od lokacija za provod ukoliko bude usvojen nacrt odluke. Ugostitelji smatraju da ovo ugrožava njihov ospatanak, ali i turistički potencijal našeg grada.

Ipak, ugostitelji razmeju i građane. Ne poriču da postoje njihove kolege  koje  krše propisano radno vreme. Zbog toga su, između ostalog, predložili zoniranje grada prema buci, na osnovu čega bi se i određivala dužina radnog vremena.

Ukoliko nacrt bude usvojen, zatvoriće se oko 30 % ugostiteljskih objekata, rečeno je u emisiji. Time će budžet grada biti oslabljen, jer od ugostitelja ubire 40 odsto sredstava. Posledično, velika nezaposlenost i ugrožavanje i drugih grana na koje se ugostiteljstvo oslanja, dovešće do slabljenja privrede. I za ovo ugostitelji imaju rešenje. 

Poseban akcenat u emisiji stavljen je na razliku između javnog reda, mira i bezbednosti i radnog vremena. Kako je izneseno, u poslednjih pet godina, prema izveštajima policije, nijedan incident nije se desio unutar ugostiteljskog objekta. Samim tim, to ne bi trebao da bude uzrok skraćivanja vremena rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.