Ugostitelji: Doček Nove godine bezbedan

VIDEO K9: Pred nama je drugi za redom doček Nove godine koji se odvija u senci epidemije korona virusa. Mnogi zbog propusnica neće imati priliku da se od 2021. godine oproste u kafiću, klubu ili restoranu. U Udruženju ugositelja Novog Sada kažu da se i među vlasnicima ovih lokala, kao i među građanima, ne oseća praznična euforija kao prethodnih godina, ali da će doček u njihovim obktima za građane biti bezbedan.

0
5

Gotovo da nema privredne grane čije poslovanje nije poljuljano epidemijom korona virusa, koja u našoj zemlji traje već skoro dve godine. Ipak, izvesno je da su ponajviše ugruženi ugostitelji. Mnogi od njih su 2020. godine zatvorili vrata svojih objekata. Ove godine, ipak, omogućen im je kakav-takav rad. Poslovanje je i dalje ugroženo, ali je situacija mnogo bolja nego prve godine pandemije, kažu u Udruženju ugostitelja Novog Sada.

Od kada su uvedene kovid propusnice, poslovanje je takođe poljuljano, navodi Medved. Dodaje da je posle 20 časova evidentno manji broj ljudi u lokalima. Sa druge strane, navodi ona, radnici zaposleni u njenom lokalu vakcinisali su se isključivo kako bi zadržali radno mesto.  

Sama atmosfera uzrokovana epidemijom ugušila je novogodišnji euforiju, odnosno, kako kaže Medved, praktično je i nema.

Ugostitelji poručuju da su preduzeli sve mere kako bi omogućili pristojan i bezbendan doček Nove godine.

Ugostitelji se, kaže Medved, nadaju da sledeće godine oni neće biti prvi na udaru kada su pitanju mere protiv suzbijanja epidemije. U svakom slučaju, zaključuje ona, i naredne godine će biti teško zadržati poslovanje, sačuvati zaposlene i koliko toliko imati pozitivan poslovni prihod.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.