UGOSTITELJI: DESET MINUTA BEZ MUZIKE

658

VIDEO K9: Ugostiteljski objekti u našem gradu sutra i prekosutra na deset minuta će ugasiti muziku. Ovo je simbol protesta povodom nacrta Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskim, zanatskim i trgovinskim objektima u Novom Sadu. 

Sugrađani koji žive u centru iskazali su nezadovoljstvo radom pojedinih ugostiteljskih objekata.  Sada na stolu stoji nacrt odluke, po kome bi posledice snosili i oni objekti koji nisu noćni klubovi, već, na primer, prodaju hranu. Ključni problem je radno vreme, koje je ovim propisano do 22 sata, za one koji se nalaze u stambenoj zoni.

Procene su da će nakon ove odluke 30% lokala biti zatvoreno. Posledice će biti nezaposlenost, ali i ugrožavanje turističke ponude, smatraju predstavnici udruženja. Ujedno će loše proći i grad, koji samo od izdavanja prostora za letnje bašte ubira 140 miliona dinara.

Preglasna muzika, neprimereno ponašanje i uništavanje imovine, na koje se žale građani, nemaju veze sa radnim vremenom, smatraju ugostitelji. problem pravi pedesetak lokala, a on se, prema njihovom mišljenu, može rešiti pooštrenom kontrolom. Vaspitanje se uči kod kuće, a zna se i ko treba da se bavi javnim redom i mirom. 

Član gradskog veća za privredu, Goran Sečujski, rekao je da je grad voljan za saradnju i spreman da donese odluku koja će biti kompromisno rešenje, sa čim se slažu i ugostitelji. Trenutno se dati predlozi i promedbe analiziraju, a konačnu odluku o ovom pitanju doneće Skupština grada u septembru. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.