UEFA nedelja bazičnog fudbala

VIDEO K9: Dan školsko-dečjeg fudbala organizovan je danas u novosadskoj Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, u sklopu UEFA nedelje bazičnog fudbala koja traje od 23. do 30 septembra. Na školskom igralištu su odigrane fudbalske utakmice između selekcija devojčica, a potom i dečaka, a dodeljeni su i sportska oprema i rekviziti.

0
622

OŠ Dositej Obradović, ne bez razloga, danas je bila domaćin Dana školsko-dečjeg fudbala, u sklopu Nedelje bazičnog fudbala koju UEFA obeležava četvrtu godinu za redom.

 

Manifestaciju je svečano otvorio Cvijić Miodrag, generalni sekretar FSV, a potom je učesnicima podeljena sportska oprema i rekviziti. Promocija sporta među najmlađima, kako je tom prilikom istaknuto, osnovni je motiv za organizaciju ovakvih manifestacija.

 

U sklopu manifestacije odigrane su fudbalske utakmice između selekcija devojčica OŠ „Dositej Obradović“ i ŽFK „Vojvodina“ Novi Sad, a potom i dečaka. Svoje mlađe saigračice podržale su prvotimke ŽFK Vojvodina.

 

Grad Novi Sad, kako je istakao član Gradskog veća za sport i omladinu, podržava ideju o školskom sportu i teži da kroz propagiranje zdravih stilova života, deci još od najranijeg uzrasta usadi ideju o važnosti fizičke aktivnosti.

“Grad Novi Sad podržava ideju o školskom sportu i teži da kroz propagiranje zdravih stilova života, deci još od najranijeg uzrasta usadi ideju o važnosti fizičke aktivnosti. Gradska uprava za sport i omladinu stoga ulaže dosta sredstava svake godine u programe koji se tiču razvoja školskog sporta, što podrazumeva širok spektar raznih sportskih disciplina, kako onih popularnih, tako i onih manje zastupljenih. Fudbal svakako spada u one koji su veoma poznati u celom svetu i koji od najmlađeg uzrasta preferiraju i dečaci i devojčice. Takmičarima želim sportsku sreću, a želim da naglasim da ćemo nastaviti da dajemo pun doprinos razvoju školskog-fudbalskog sporta”, rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

 

 

Fudbal svakako spada u sportove koji su veoma popularni u celom svetu i koji od najmlađeg uzrasta, kako je rekao, preferiraju i dečaci i devojčice.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.