Udruženi u borbi za natalitet

VIDEO K9: Tri društveno odgovorne kompanije partneri su projekta "Cene minus za 3 plus" čija je ideja podrška podsticanju nataliteta u Srbiji.

7

Kompanije “Dunav osiguranje”, Banka “Poštanska štedionica”, u “Dunav auto”, udružene su u zajednički projekat pod nazivom “Cene minus za 3 plus” kroz koji su, u cilju podrške podsticanju nataliteta u Srbiji, omogućile brojne pogodnosti i popuste svojim klijentima, porodicama sa troje i više dece.

Sa ciljem da podstakne razvoj demografske politike i povećanje nataliteta, Pokret za decu TRI PLUS pokrenuo je pre dve godine projekat “Ponosna kartica 2020” za podršku porodicama sa troje i više dece, u okviru koga im daju kartice sa popustima prilikom kupovine u maloprodajnim objektima kompanija koje su partneri projekta.

Ponosna kartica je potrošačka kartica namenjena porodicama sa troje ili više dece, koja omogućava popust prilikom kupovine u maloprodajnim objektima kompanija koje su partneri projekta.

Finansijske olakšice korisnicima Ponosne kartice obezbediće i Banka Poštanska štedionica, kao jedna od najstarijih finansijskih institucija u zeml?i, sa tradicijom dugom gotovo čitav vek.

Korisnici Ponosne kartice će, zahvaljujući kompaniji “Dunav auto”, imati pravo i na 20% popusta prilikom redovnog tehničkog pregleda u njihovim objektima.

Pokret za decu TRI plus nastao je 2017. godine sa ciljem podsticanja nataliteta i podrške porodicama sa više dece. Ponosna kartica pokrenuta je 2019. godine, a danas je dostupna u 20 opština širom Srbije.

Podaci govore da je neophodno da bar 45% porodica u Srbiji ima troje dece kako bismo broj stanovnika Srbije održali na današnjem nivou. Danas u Srbiji ima manje od 8 odsto porodica sa troje dece, dakle svaka 14. porodica ima više dece. Po podacima iz 2019. godine, na svet je došlo 700 trećerođenih i četvrtorođenih beba više nego prethodne 2018. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.