Udruženi srpski krajevi

VIDEO K9: Očuvanje nacionalne kulture i identiteta jednog naroda usko je vezano sa zajedničkim poslovanjem krajeva u kojima taj narod živi, smatraju u Udruženju Srpski krajevi koje je predstavilo svoje ciljeve u našoj emisiji Otvoreni ekran.

0
17

Udruženje Srpski krajevi formirano je 2008. godine sa ciljem očuvanja srpske kulture, tradicije, jezika i pisma, a da bi sve to lakše ostvarili otišli su i korak dalje u pokušaju da organizuju i privrednike kako bi svi zajedno dali doprinos očuvanju nacionalnog identiteta.

Slaviša Rujević, predsednik Udruženja Srpski krajevi, podsetio je na Kongres privrednika srpskih krajeva koje je ovo udruženje pre dve nedelje organizovalo po drugi put, ali ove godine u onlajn formi, sa porukom “Poslujmo zajedno, budimo jači”.

Udruženje Srpski krajevi od pre tri godine organizuje i likovne kolonije, a ovogodišnjoj, koja su se, zbog epidemiološke situacije, odazvali slikari koji su radili kod kuće. Radovi sa ove kolonije postavljeni su na izložbi koja je 24. decembra otvorena u Arhivu Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.