Učitelji uče o bezbednosti u saobraćaju

VIDEO K9: U Novom Sadu je održana edukacija učitelja o bezbednosti u saobraćaju. Ovaj projekat realizuje Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

0
233

Amfiteatar novosadske OŠ Jožef Atila u utorak je bio pun učiteljica i učitelja koji su prisustvovali promociji projekta edukacije u oblasti bezbednosti saobraćaja.

Projekat ovaj put za učitelje realizuje Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju.

“Kao i prethodnih godina Grad Novi Sad nastavlja da kontinuirano radi na unapređenju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Organizovali smo edukacije dece od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u oblasti bezbednosti saobraćaja. Cilj ovog stručnog skupa je da se učiteljima predoče najvažniji aspekti saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, ukaže na novine u toj oblasti i na najčešće greške koje čine deca kao učesnici u saobraćaju”, rekao je Đorđe Basarić.

Učitelji su na ovom skupu upoznati sa rezultatima istraživanja koje je sprovedeno anketiranjem učenika, a koji će biti iskorišćeni u daljim aktivnostima na povećanju bezbednosti dece kao učesnika u saobraćaju.

Kako bi saobraćajno vaspitanje i obrazovanje imalo efekta, istaknuto je na skupu, važno je da u taj proces budu uključeni, kako deca i roditelji, tako i vaspitači i učitelji.

“Putem ovog projekta upoznaćemo učitelje sa efikasnim metodama rada u oblasti saobraćajnog vaspitanja, kao i sa didaktičkim sredstvima koja doprinose lakšem prihvatanju sadržaja od strane dece”, naveo je Jovanović.

Primena zakona i propisanih mera bezbednosti u saobraćaju sama po sebi nije dovoljna kako bi se deci obezbedila maksimalna bezbednost.

Stoga bi, kako je rečeno, ove edukativne radionice trebale pomoći učiteljima da s učenicima ostvare takav nivo komunikacije i razumevanja koji će deci od početka staviti do znanja da je sve što nauče na ovaj način u najboljem interesu svih učesnika u saobraćaju, a naročito njih samih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.