Učimo od đaka sa bilborda

VIDEO K9: Početkom septembra nas, već nekoliko godina unazad, sa bilborda širom grada gledaju lica učenika koji su postigli najbolje rezultate u oblasti nauke, sporta i umetnosti. Projekat "Učim+Znam=Vredim" i ove godine u Novom Sadu, ali i okolnim opštinama sproveden je zahvaljujući angažovanju Udruženja za promociju društvene odgovornosti.

0
425

Najbolji osnovci i srednjoškolci od kojih možemo kao društvo mnogo toga da naučimo, naći će se i ove jeseni na bilbordima širom grada.

Zahvaljujući pozitivnim reakcijama građana u prethodne dve godine, ovu ideju prihvatile su  ove godine još tri opštine.

“Dakle, nove opštine koje su nam se priključile ove godine su Žabalj, Beočin i Bački Petrovac. Sa opštinama Sremski Karlovci, Temerin i Srbobran smo produžili saradnju koju smo počeli prošle godine i, eto, to je, sa Novim Sadom, sedam opština. Jako nam je drago zbog toga, zato što se ideja širi. Naravno, u drugim opštinama će biti đaci iz tih sredina, što je važno, da svaka sredina bude svesna da su ti najbolji primeri, koji su primeri pozitivnih društvenih vrednosti, upravo među njima”, rekla je Gordana Ivković, portparolka projekta “Učim+Znam=Vredim”.

Udruženje za promociju društvene odgovornosti, koje čine, novinari, fotografi, medijski radnici entuzijasti pokrenuli su projekat “Učim+Znam=Vredim” pre dve godine, kako uspesi naših najboljih učenika iz osnovnih i srednjih škola ne bi prolazili neopaženo.

“Možda još uvek nismo spremni za taj balkon, kao društvo, ali hajde za početak neka budu na bilbordu i hade neka se o njihovim uspesima priča mnogo više nego što se do sada pričalo. Za ove tri godine mi smo to, svakako i postigli. Ono što nas je, pre svega, podstaklo da pokrenemo ovaj projekat je jedna opšta kriza pravih vrednosti u našem društvu i smatramo da je medijski prostor prezasićen ljudima iz jednog te istog vrednosnog obrasca. To su vrlo česti kriminalci, to su ljudi koji promovišu neke veoma upitne vrednosti, a imaju previše prostora”, navela je Ivković.

Iz tog razloga će i treću godinu za redom na bilbordima biti učenici koji su uspeli da donesu medalje sa domaćih, ali i inostranih takmičenja, iz zemalja koje mnogo više od naše ulažu u znanje i obrazovanje, deca koja su za primer i koja u našem društvu svakako zaslužuju i mnogo veći medijski prostor.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.