Učestvujte u kreiranju izložbe Muzeja grada Novog Sada!

VIDEO K9: Ako kod kuće imate stare haljine, cipele, suknje, pantalone, šešire i druge odevne predmete, kao i nakit i bočice od parfema koji su vam ostali od vaše bake ili deke, nemojte ih baciti. Odnesite ih u Muzej Novog Sada gde će ti predmeti ponovo oživeti kroz dve izložbe koje su u pripremi. Reč je o izložbi "Glamur u bočicama" i "Istorija pisana modom" koje bi trebalo da budu održane na jesen, a predstavljaće modu i istoriju parfema s početka 20-og veka.

462

U Muzeju grada Novog Sada na jesen će biti predstavljene izložbe “Istorija pisana modom” i “Glamur u bočicama”, pa su iz ovog muzeja pozvali sve sugrađane koji poseduju odevne predmete iz prve polovine 20. veka ili stare bočice parfema i kozmetičkih proizvoda da im ih ustupe za potrebe ovih izložbi.

U Muzeju kažu da su ovu akciju osmislili kako bi što veći broj sugrađana uključili u kreiranje izložbe, ali i očuvanje istorije, budući da će na taj način predmeti iz njihovih privatnih kolekcija biti dostupni široj javnosti.

[quote_box_center]“Muzej grada bi potpisao revers građanima i posle izložbe predmet bi bio vraćen vlasnicima. Interesantno je to što će ljudi moći da učestvuju u postavci, zato što će izloženi predmeti biti potpisani – kome pripadaju i iz kojeg perioda potiču”, rekla je Ivana Krsmanović, kustos istoričar Muzeja.[/quote_box_center]

Akcija prikupljanja predmeta za ove izložbe trajaće do kraja avgusta, a prikupleni eksponati će biti izloženi u Muzeju grada Novog Sada polovinom septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.