Učestvujte u kreiranju izložbe Muzeja grada Novog Sada!

VIDEO K9: Ako kod kuće imate stare haljine, cipele, suknje, pantalone, šešire i druge odevne predmete, kao i nakit i bočice od parfema koji su vam ostali od vaše bake ili deke, nemojte ih baciti. Odnesite ih u Muzej Novog Sada gde će ti predmeti ponovo oživeti kroz dve izložbe koje su u pripremi. Reč je o izložbi "Glamur u bočicama" i "Istorija pisana modom" koje bi trebalo da budu održane na jesen, a predstavljaće modu i istoriju parfema s početka 20-og veka.

487

U Muzeju grada Novog Sada na jesen će biti predstavljene izložbe “Istorija pisana modom” i “Glamur u bočicama”, pa su iz ovog muzeja pozvali sve sugrađane koji poseduju odevne predmete iz prve polovine 20. veka ili stare bočice parfema i kozmetičkih proizvoda da im ih ustupe za potrebe ovih izložbi.

U Muzeju kažu da su ovu akciju osmislili kako bi što veći broj sugrađana uključili u kreiranje izložbe, ali i očuvanje istorije, budući da će na taj način predmeti iz njihovih privatnih kolekcija biti dostupni široj javnosti.

[quote_box_center]“Muzej grada bi potpisao revers građanima i posle izložbe predmet bi bio vraćen vlasnicima. Interesantno je to što će ljudi moći da učestvuju u postavci, zato što će izloženi predmeti biti potpisani – kome pripadaju i iz kojeg perioda potiču”, rekla je Ivana Krsmanović, kustos istoričar Muzeja.[/quote_box_center]

Akcija prikupljanja predmeta za ove izložbe trajaće do kraja avgusta, a prikupleni eksponati će biti izloženi u Muzeju grada Novog Sada polovinom septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.