Učestale intervencije Hitne pomoći

VIDEO K9: Povećan broj vozila hitne pomoći na novosadskim ulicama uzrokovan je vremenskim uticajem na zdravlje sugrađana i povećanim brojem intervencija na javnim površinama, kažu u Hitnoj pomoći.

11

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad imao je u protekle dve nedelje povećan obim posla i intervencija u nivou prvog i drugog prioriteta, uglavnom na javnim površinama, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Problem prilikom intervencija na javnim mestima su neprecizni podaci o samoj lokaciji na koju se hitna pomoć upućuje pa je Krulj apelovao na građane da u svojim pozivima navedu tačno mesto na kojem je intervencija potrebna, kako bi lekarske ekipe mogle što efikasnije i brže da reaguju.

Učestale zvuke sirena vozila hitne pomoći na ulicama Novog Sada poslednjih dana primetili su i sugrađani, o čemu je bilo rasprava lokalnim u medijima. Na povećan broj intervencija na javnim mestima, rekao je Krulj, utiču i vremenski uslovi i temperaturne razlike.

Devet linija 194 dostupne su građanima 24 sata dnevno, ali nije svaki poziv i onaj koji bi trebao da bude upućen na adresu Hitne pomoći, rekao je Krulj. Zbog toga njihovi operateri, koji su obučeni za tu vrstu posla, procenjuju stanje hitnosti pacijenta i shodno tome im upućuju savete kome zapravo treba da se obrate ili kako da reaguju do dolaska ekipe hitne pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.